Els meus blogs

Els meus Blogs són: Actual (Actualidad y Aficiones), Heródoto (Ciencias Sociales, Geografía e Historia), Plini (Ciències Socials, Geografia, Història i Història de l’Art), Lingua (Idiomas), Oikos (Economía y Empresa), Paideia (Pedagogía y Psicología), Sophia (Filosofía y Pensamiento), Sport (Deportes), Thales (Ciencia y Tecnología), Theos (Religión y Teología), Tour (Viajes), Altamira (Historia del Arte y Arquitectura), Diagonal (Cómic), Estilo (Diseño y Moda), Pantalla (Cine, Televisión y Videojuegos), Photo (Fotografia), Letras (Literatura), Mirador (Joan Miró, Arte y Cultura), Odeón (Ballet y Música).

dimarts, 20 de setembre del 2022

La pesca a les Illes Balears.

            LA PESCA A LES ILLES BALEARS.


El mar de les Balears té característiques físico-biològiques positives, doncs rep corrents de l’Atlàntic. La capacitat pesquera és alta, cap al 1995 hi ha 700 embarcacions (la gran majoria de tipus familiar) i 2.000 pescadors (al Mediterrani espanyol hi ha 5.000 barcos i 22.000 pescadors). Balears compta amb el Laboratori Oceanogràfic de Palma.

Resultado de imagen de balears pesca

Principals ports pesquers.

Resultado de imagen de balears pesca

Els principals ports són els de Palma, seguit a distància per Maó i Eivissa, i per altres més petits: Andratx, Sóller, Port de Pollença, Port d’ Alcúdia, Cala Ratjada, Porto Cristo, Porto Colom, Cala Figuera, Colònia de Sant Jordi, San Antoni, Ciutadella, Fornells. Palma concentra el 40% de la pesca capturada (12.000 tones) i compta amb 1/3 de les embarcacions (62% del TRB).

La organització de la pesca i arts utilitzades.

Resultado de imagen de balears pesca

Les arts dominants són de tipus artesanal, encara que hi han alguns arrastrers.

Les captures i el seu destí.

Resultado de imagen de balears pesca

Les espècies més explotades són: sardina, gerret, moll, lluç (merluza)..., que representen el 78% del volum de pesca. Els mol·luscs (pop, calamar, sípia) representen el 14% i els crustacis (gamba vermella, cigala, llagosta) el 8%.
La llampuga està protegida, amb una baixa taxa de captures. El cranc reial, un descobriment que prometia, no és tan abundós que permeti la seva explotació.
Hi ha problemes de sobreexplotació de moltes espècies, a més de la contaminació de les aigües, i una de les millors eines per conservar l'equilibri és la figura jurídica de la reserva marina, on es controla rigorosament el nombre i temps de captures.
.
Resultado de imagen de balears pesca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada