Els meus blogs

Els meus Blogs són: Actual (Actualidad y Aficiones), Heródoto (Ciencias Sociales, Geografía e Historia), Plini (Ciències Socials, Geografia, Història i Història de l’Art), Lingua (Idiomas), Oikos (Economía y Empresa), Paideia (Pedagogía y Psicología), Sophia (Filosofía y Pensamiento), Sport (Deportes), Thales (Ciencia y Tecnología), Theos (Religión y Teología), Tour (Viajes), Altamira (Historia del Arte y Arquitectura), Diagonal (Cómic), Estilo (Diseño y Moda), Pantalla (Cine, Televisión y Videojuegos), Photo (Fotografia), Letras (Literatura), Mirador (Joan Miró, Arte y Cultura), Odeón (Ballet y Música).

dimecres, 21 de setembre del 2022

Conceptes de Geografia: Sector secundari.

Conceptes de Geografia: El sector secundari d'indústria, mineria i construcció.


Energies alternatives: 
Les energies no fòssils, renovables i no contaminants, com la solar, eòlica, hidràulica, biomassa, mareomotriu...

Resultado de imagen de parque tecnologico


Parc tecnològic
Una zona delimitada i especialitzada en indústries d’alt contingut tecnològic, amb bones comunicacions i mà d’obra especialitzada.
Exemple: el Parc Bit a Mallorca.


Deslocalització industrial: 
Procés de moviment espacial de les fàbriques, en cerca de llocs més barats, ben comunicats, amb més mà d’obra i més barata, més propers als mercats i altres factors. 
Exemples: el desplaçament de les indústries tèxtil, de sabates o joguines d'Europa cap als països emergents d'Àsia.

Resultado de imagen de blogspot reindustrializar

Resultado de imagen de blogspot reindustrializar

Reindustrialització: 
Procés de regeneració de les activitats industrials en una antiga zona industrial, amb el suport o no de l’Estat i altres institucions. Comporta generalment subvencions i ajudes econòmiques.
Exemple: les polítiques de recuperació industrial a Catalunya i el País Basc. 

Matèria primera:
La matèria primera és el bé de la natura que serveix a la indústria per semielaborar-la o elaborar-la. Pot ser d'origen orgànic (cereals, cotó, fusta, llana...) o mineral (pedra, argila, ferro, coure...). Un cas mixt, però, és el del carbó i els hidrocarburs petroli i gas natural, doncs són minerals d'origen orgànic.
Exemples: la matèria primera seria el blat per a la indústria alimentària, que el converteix en un producte semielaborat com és la farina i un elaborat final com és el pa.


Heródoto. Blog de Ciencias Sociales, por Antonio Boix.: Conceptes de  Geografia: el sector secundari.

Marino Aguilera 🇪🇺 on Twitter: "Industria y Agricultura, dos ejes de  legislatura.Hoy en @Ti_Films @DerprosaFilm, industria puntera en artes  gráficas con 180 empleados, interesado por su situación y futuro, y  encuentro con

Indústria puntera: 
La indústria que està a la avantguarda tecnològica. Generalment es diu de les noves activitats industrials sorgides al últims decennis, com ara la producció de biotecnologia, software, equips informàtics i de telecomunicacions, etc.


Indústria madura: 
La indústria amb més antiquitat i competència a nivell internacional, generalment amb tecnologies que ja no poden avençar amb rapidesa. 
Per exemple, la fabricació d’acer, automòbils, tèxtil, sabates...

Indústria lleugera: 
La indústria de béns de consum de poc pes, per al petit consumidor. Generalment utilitza poc capital i les empreses poden ser des de petites o mitjanes a molt grans.
Per exemple, la fabricació de tèxtil, sabates, cinturons, bijuteria, aliments, begudes...

Indústria pesada: 
La indústria de béns de gran volum i pes, sovint per altres indústries, com la fabricació d’acer, ciment, combustibles...  Generalment utilitza molt de capital, grans volums de matèries primeres i les empreses són grans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada