Els meus blogs

Els meus Blogs són: Actual (Actualidad y Aficiones), Heródoto (Ciencias Sociales, Geografía e Historia), Plini (Ciències Socials, Geografia, Història i Història de l’Art), Lingua (Idiomas), Oikos (Economía y Empresa), Paideia (Pedagogía y Psicología), Sophia (Filosofía y Pensamiento), Sport (Deportes), Thales (Ciencia y Tecnología), Theos (Religión y Teología), Tour (Viajes), Altamira (Historia del Arte y Arquitectura), Diagonal (Cómic), Estilo (Diseño y Moda), Pantalla (Cine, Televisión y Videojuegos), Photo (Fotografia), Letras (Literatura), Mirador (Joan Miró, Arte y Cultura), Odeón (Ballet y Música).

dimarts, 17 de gener del 2023

GH 2 UD 10. El Renaixement, una nova concepció de l'art.

GH 2 UD 10. El Renaixement, una nova concepció de l'art.

Índex.
1. Pregunta clau: El Renaixement, ruptura o tornada al passat?
2. Viatja al passat: Els Médici, una família de mecenes.
3. El Renaixement italià.
4. L'enigma: Como s'aconsegueix la profunditat en la pintura?
5. L'expansió del Renaixement a.Europa.
6. Descobreix: El Renaixement a Espanya.

Programació GH 2 UD 10. El Renaixement, una nova concepció de l'art.
S'han de fer totes les activitats, localitzant-les amb claudàtors,  

Activitat ‘Quest’ en català per alumnes de 2n d’ESO sobre ‘La pintura italiana del Renaixement’.
L’organització inicial: Els alumnes s’organitzaran en grups de tres o quatre alumnes segons la quantitat d’alumens i les possibilitats d’agrupació en l’aula i la biblioteca de l’institut. Un o varis grups desenvoluparan aquest tema, mentre altres grups desenvoluparan els tres temes de l’Humanisme, l’arquitectura i l’escultura.
L’objectiu: obtener un coneixement significatiu del tema treballant en grup els llibres de la biblioteca i els materials d’Internet.
Treball a realitzar: els alumnes composaran primer un arxiu en format digital (texte i/o presentació) i a continuación un mural-collage, que contindrà una breu introducció, un eix cronològic i quatre apartats inicials per tractar el nous mitjans de la tela i l’oli, la perspectiva geomètrica i l’aèria. Segueixen dos esquemes de les principals característiques del Quattrocento i del Cinquecento, i s’acompanya cadascun d’una selecció dels principals artistes dels dos períodes esmentats, a més d’un apartat especial per a l’escola veneciana.
L’avaluació: el professor valorarà la claredat i concisió de les idees, la visibilitat pesagògica del mural, la selecció de les imatges de les obres d’art i la varietat i adequació de les fonts de llibres i internet.

Temari del treball: ‘La pintura italiana del Renaixement’.
Introducció.
Eix cronològic.
El nous mitjans: la tela i l’oli, la perspectiva geomètrica i l’aèria.
La pintura del Quattrocento. Característiques generals i principals artistes (Masaccio, Della Francesca, Botticelli), amb les seves característiques personals i obres més importants.
La pintura del Cinquecento. Característiques generals i principals artistas (Leonardo, Rafael, Miquel Àngel), amb les seves característiques personals i obres més importants.
L’Escola de Venècia en el Quatrrocento y el Cinquecento. Característiques generals i principals artistas (Giorgione, Ticià), amb les seves característiques personals i obres més importants.

Bibliografia utilitzada, esmentant les pàgines d’internet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada