Els meus blogs

Els meus Blogs són: Actual (Actualidad y Aficiones), Heródoto (Ciencias Sociales, Geografía e Historia), Plini (Ciències Socials, Geografia, Història i Història de l’Art), Lingua (Idiomas), Oikos (Economía y Empresa), Paideia (Pedagogía y Psicología), Sophia (Filosofía y Pensamiento), Sport (Deportes), Thales (Ciencia y Tecnología), Theos (Religión y Teología), Tour (Viajes), Altamira (Historia del Arte y Arquitectura), Diagonal (Cómic), Estilo (Diseño y Moda), Pantalla (Cine, Televisión y Videojuegos), Photo (Fotografia), Letras (Literatura), Mirador (Joan Miró, Arte y Cultura), Odeón (Ballet y Música).

dimecres, 23 de novembre del 2022

GH 2 UD 11. Els Reis Catòlics a Espanya. Els grans descobriments geogràfics.

            GH 2 UD 11. Els Reis Catòlics a Espanya. Els grans descobriments geogràfics.

Els Reis Catòlics a Espanya.

Els grans descobriments geogràfics.
Introducció.
Als segles XV i XVI els progressos en la construcció de vaixells i en les tècniques de navegació permeteren que els navegants europeus, fonamentalment italians, portuguesos i castellans, fessin els grans descobriments geogràfics del període, que van ampliar els horitzons coneguts, van obrir noves rutes comercials i van activar els intercanvis a nivell mundial. 
Destaquen dos fets: l’arribada a Amèrica de Cristòfor Colom al 1492 i la primera volta al món en 1519-1522, comandada primer pel portugués Fernando Magalhaes i després de la seva mort, per l'espanyol Juan Sebastian Elcano, que va tornar a Espanya en el vaixell Victòria.

Índex. [Vicens-Vives]
1. Pregunta clau: Quina nova monarquia varen crear els Reis Catòlics?
2. L'organització de la nova monarquia.
3. Recuperació econòmica i desigualtat social.
4. L'arribada a un nou continent.
5. L'enigma: Quin va ser l'error de Colom?
6. Viatja al passat: Yoali, un pagès azteca.
7. El racó de l'art: L'art precolombí i les teocràcies.

Programació GH 2 UD 11. L’època dels grans descobriments geogràfics. Llibre de Vicens Vives.
S'han de fer totes les activitats, localitzant-les amb claudàtors, de les pp. 205-219, excepte les voluntàries: 1-2 (p. 205), 6-7 (p. 209), 5b (p. 211), 7 (p. 213), 6 (p. 215), 3-4 (p. 217). Són voluntàries les activitats de pp. 220-222. S'ha de llegir i subratllar la síntesi de p. 223. Les activitats de Consolida i Defineix de p. 223 entren en l'examen procedimental (junt a les làmines) i en el memorístic.

FONTS.
Blogs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada